Luis Suarez krijgt het Wanda Metropolitano stil

Barça laat bij Atlético zijn eerste punten liggen

Barcelona heeft na zeven opeenvolgende competitiezeges voor het eerst punten laten liggen. In het Wanda Metropolitano, het prachtige nieuwe onderkomen van Atlético Madrid, eindigde de Spaanse topper in 1-1.

Van enig ontzag voor de nieuwe voetbaltempel was er aan Catalaanse zijde geen sprake: na een halve minuut lag de bal al bijna in het doel van Atlético. Lionel Messi tikte de bal net naast.

Toch was de thuisploeg gevaarlijker. Antoine Griezmann verscheen meer dan eens voor het doel van Marc-André ter Stegen, maar de Duitser redde twee keer zeer bekwaam. In de 21ste minuut was hij echter kansloos op een knap schot van Saúl Niguez.

Saúl Ñíguez viert zijn treffer tegen Barcelona

Druk

In de tweede helft werd de druk van Barça stukje bij beetje opgevoerd en was Messi dicht bij de 1-1. Uit een vrije trap krulde de Argentijn de bal op de paal.

De gelijkmaker kwam uiteindelijk op naam van Luis Suárez. In de 82ste minuut kopte de Uruguayaan, die tot dan toe geen gelukkige wedstrijd speelde, de bal knap achter doelman Oblak.