Caljouw niet naar finale Dutch Open

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Caljouw verliest van Japanse topper op Dutch Open
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is badmintonner Mark Caljouw niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van de Dutch Open. In de halve finales verloor hij van Kento Momota: 21-16, 21-6.

Dat Caljouw verloor van Momota is geen schande. De Japanner werd derde op de WK van 2015 en was vorig jaar nog eventjes de nummer twee van de wereld, maar werd een jaar geschorst wegens gokken in een illegaal casino en miste daardoor de Olympische Spelen.

In de eerste set kon Caljouw nog in de buurt van de Japanner blijven, maar in de tweede set was het niveauverschil duidelijk te zien.

Jacco Arends en Selena Piek bereikten in het gemengd dubbel wel de finale. Het koppel was in drie games te sterk voor de Britten Ben Lane en Jessica Pugh : 21-19, 16-21, 21-12.

In de finale staan Arends en Piek zondag tegenover een ander Brits koppel, Marcus Ellis/Lauren Smith.

Wordt Caljouw de opvolger van Palyama?

Volgens Mark Brasser, badmintoncommentator van de NOS, heeft Nederland met de 22-jarige Caljouw weer een speler met potentie in huis.

"We zijn de laatste jaren niet verwend in het enkelspel", aldus Brasser. "Er is veel geld gegaan naar de dubbels. Het was de kortste weg naar succes en op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Nederland dan ook vertegenwoordigd met een vrouwendubbel en een gemengddubbel."

"Het enkelspel was een ondergeschoven kindje, maar Caljouw is er toch doorheen gekomen." De regerend Nederlands kampioen werkte zich de afgelopen maanden op naar een plaats in de top-50 van de wereld en verraste op de Dutch Open met een plaats in de halve finales.

"Hij is nog jong en het is natuurlijk afwachten of hij in voetsporen kan treden van iemand als Dicky Palyama, die zelfs de nummer zeven van de wereld is geweest."

Zo ver is Caljouw nog lang niet. Dat bleek wel in de halve finale tegen Momota. "Ze speelden dit jaar al twee keer eerder tegen elkaar en toen won de Japanner ook in twee games. Momota is misschien wel een toekomstige nummer een van de wereld of olympisch kampioen."

STER Reclame