Napoli, met Lorenzo Insigne voorop, is blij met de zege bij Roma

Koploper Napoli neemt afstand na verlies Juventus

Napoli heeft aan kop van de Serie A afstand genomen van regerend kampioen Juventus. De ploeg van coach Maurizio Sarri won met 1-0 bij AS Roma, terwijl Juventus in eigen huis met 2-1 verloor van Lazio. Het verschil is nu vijf punten.

Voor rust domineerde Napoli in Rome, maar lieten de bezoekers ook een handvol goede kansen liggen. Met hulp van Roma kwam Napoli op voorsprong. Dries Mertens kapte zich in het strafschopgebied vrij en legde terug op Lorenzo Insigne. Iets te hard, maar Daniele De Rossi speelde de bal alsnog in de voeten van de spits, die koel bleef.

Napoli heerste ook lange tijd na rust, maar bleef ook slordig in de afronding. Pas in de laatste 20 minuten werd Roma gevaarlijk; José Manuel Reina hield een kopbal van Federico Fazio met hulp van de paal uit zijn doel en Edin Dzeko schampte met een kopbal de lat en Cengiz Ünder schoot in de handen van Reina.

Ciro Immobile (r) viert zijn doelpunt met ploeggenoot Adam Marusic

Juventus leed tegen Lazio zijn eerste nederlaag van het seizoen in de Serie A. De bezoekers, met een goed spelende Stefan de Vrij, was met 2-1 te sterk. Ciro Immobile velde in Turijn het vonnis over de kampioen.

Juve creëerde nauwelijks kansen in 90 minuten, maar kwam toch op 1-0. Keeper Thomas Strakosha keerde een inzet van Sami Khedira, maar de rebound was voor Bayern-huurling Douglas Costa.

Na een vloeiende aanval door het hart van de verdediging schoot Immobile kort na rust de 1-1 binnen. De aanvaller werd even later gevloerd door keeper Gianluigi Buffon en scoorde vanaf de stip.

Paulo Dybala (r) en Federico Bernardeschi balen van de gemiste strafschop van de Argentijn

Juve kreeg pas diep in de blessuretijd een echte kans op de 2-2, maar Strakosha keerde een strafschop van Paulo Dybala nadat Federico Bernardeschi was neergelegd.

Juventus leed voor het eerst in 42 wedstrijden weer eens een thuisnederlaag in de competitie. Udinese was op 23 augustus 2015 de laatste club die zegevierde in Turijn (0-1).

Eerder dit seizoen veroverde Lazio de Italiaanse Supercup ten koste van Juventus (3-2). Immobile scoorde toen ook tweemaal.