Premier Rutte op bezoek bij koning Willem-Alexander ANP

"Ik heb geen groot ego. Dat is wel goed in de politiek want je wordt drie keer per dag in elkaar geslagen. Als je een groot ego hebt wordt het erg lijden", zegt premier Rutte vanavond bij Met het Oog op Morgen.

Het is een goede raad aan alle nieuwe ministers en staatssecretarissen die de komende weken moeten besluiten of ze wel of niet in kabinet-Rutte III willen zitten.

In het radiogesprek met Wilma Borgman en Max van Weezel, in de serie 'exitgesprekken' met de bewindslieden van het kabinet-Rutte II, blikt Rutte zelf terug, maar ook vooruit op Rutte III.

Hij richt zich vanaf volgende week op de formatie van zijn nieuwe kabinet. In het gesprek blikt hij vooruit op zijn eerste toespraak op het Catshuis voor de nieuwe ministersploeg.

Hij heeft bruikbare tips voor de nieuwe ministers. "In een team moet je elkaar een beetje heel houden. Het helpt in het leven als je begint met de ander te begrijpen voordat je zelf begrepen wilt worden."

Rutte en vice-premier Asscher hebben gisteren "een kort woordje gehouden" aan het einde van de laatste gezamenlijke ministerraad.

"We gaan nog in november met elkaar terugkijken hoop ik", zegt Rutte. "Het is ook wel een club dat er een sfeer is ontstaan dat ik vermoed dat we elkaar blijven zien bij reünies."

Het hele gesprek met premier Rutte is vanavond te horen in NOS Met het Oog op Morgen (van 23.00 tot 0.00 uur op NPO Radio 1)

STER reclame