AFP

In het oosten van Antarctica kampt een kolonie adelie-pinguïns met een massaal voedseltekort. Duizenden pinguïnkuikens zijn al door de honger gestorven.

Franse wetenschappers volgen de kolonie van 18.000 pinguïnkoppels al sinds 2010. Ze hebben dit jaar maar twee kuikens gezien die het broedseizoen hebben overleefd.

Volgens de wetenschappers komt het voedseltekort doordat er aan het einde van de zomer nog erg veel zee-ijs was. De pinguïns eten voornamelijk plankton en door het ijs kunnen ze de diertjes niet uit het water halen. De volwassen pinguïns moesten dus verder reizen om voedsel te verzamelen. De kuikens stierven terwijl ze wachtten tot hun ouders terugkwamen met het eten.

Het is niet de eerste keer dat de kolonie het zwaar heeft. In 2013, toen er 20.196 koppels waren in de kolonie, overleefde niet een kuiken het broedseizoen.

STER reclame