ANP
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Aardbevingsgedupeerden moeten langer wachten op woningaanpak

Groningse huishoudens die gedupeerd zijn door de aardbevingen, moeten langer wachten op duidelijkheid over de versterking van hun woning. Het gaat om bewoners van huizen die eind 2016 en in 2017 zijn geïnspecteerd.

In totaal hebben ruim 3000 huishoudens daarover een brief gekregen. Het zijn huishoudens in de gemeenten Ten Boer, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren en Loppersum, schrijft RTV Noord.

Ze hebben een brief gekregen van Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen. Daarin meldt hij dat het Centrum Veilig Wonen meer tijd nodig heeft voor berekeningen. Normaal staat hier een half jaar voor.

Experts ruziën

"Meer tijd is nodig omdat specialisten verschillende standpunten hebben over het versterken van vloeren, funderingen en de ondergrond. Hierover moet duidelijkheid komen", schrijft de coördinator. "Ook zijn er op dit moment te weinig specialisten om te berekenen of versterking van uw (huur)woning nodig is."

In de brief belooft Alders alles in het werk te stellen zo snel mogelijk voor duidelijkheid te zorgen, maar dat wordt niet eerder dan volgend jaar. Ook belooft hij te onderzoeken hoe verdere vertraging in de toekomst kan worden voorkomen.

De andere, ongeveer 1000, huishoudens van wie het huis in 2016 is geïnspecteerd, ontvangen tussen 1 november en 22 december wél een versterkingsadvies voor hun woning. Ook dit advies verschijnt ruim na de afgesproken tijd van zes maanden.

Advertentie via Ster.nl