NOS VoetbalAangepast

Keizer heeft 'heerlijke' Sinkgraven terug, zet Dijks op tribune

Keizer: meer mogelijkheden dankzij Sinkgraven, Wöber en De Jong

Daley Sinkgraven is voor het eerst dit seizoen opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax. De van een knieblessure herstelde verdediger is volgens trainer Marcel Keizer fit genoeg om zaterdag minstens een uur mee te doen tegen Sparta.

De kans is overigens klein dat Sinkgraven morgen al tot zestig speelminuten komt, want Keizer verklapte vrijdag al dat er geen basisplaats voor hem is weggelegd.

'Heerlijke speler'

Toch is de coach blij dat hij weer kan beschikken over Sinkgraven, omdat die de positie van linksback invult op een manier zoals Keizer dat graag ziet. "Daley is een voetballende verdediger en altijd rustig aan de bal, dus een heerlijke speler om erbij te hebben."

Tot zijn grote genoegen constateert Keizer bovendien dat er meer spelers zijn die zijn opties de komende weken vergroten. Daarmee doelt Keizer op Max Wöber en Siem de Jong.

"Wöber heeft z'n debuut gemaakt voor Oostenrijk en De Jong doet het erg goed op de training. Daar doet hij de dingen die een aanvallende middenvelder moet doen: doelpunten maken."

Klaas-Jan Huntelaar krijgt ook tegen Sparta de voorkeur in de spits

Datzelfde geldt voor Klaas-Jan Huntelaar, die ook tegen Sparta de voorkeur krijgt in de spits boven Kasper Dolberg. "Al moet ik zeggen dat Kasper een betere indruk maakt dan in de voorgaande periode", aldus Keizer, die ook voor David Neres een basisplaats in petto heeft.

Minder goed nieuws is er voor Mitchell Dijks, want de ontwikkeling van Wöber en de terugkeer van Sinkgraven zorgen ervoor dat er voor hem geen plaats meer is in de wedstrijdselectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl