NOS VoetbalAangepast

Cocu blijft tot laatste minuut hopen op Lozano

Het is nog twijfelachtig of PSV komende zondag in het uitduel met VVV-Venlo een beroep kan doen op Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller is volgens trainer Phillip Cocu nog niet helemaal hersteld van een elleboogblessure.

Cocu hoopt dat PSV in de flow blijft

Lozano, met zes goals momenteel gedeeld topscorer in de eredivisie, raakte tijdens de voorbije interlandperiode geblesseerd op een training met de Mexicaanse ploeg en keerde daarna direct terug naar Eindhoven. "Hij is een groot twijfelgeval. We weten pas op het allerlaatste moment of hij beschikbaar is", liet Cocu op de persconferentie weten.

Venlose kunstgras

Ook Derrick Luckassen is nog niet topfit. De verdediger miste twee weken geleden door een knieblessure de thuiswedstrijd van PSV tegen Willem II (4-0). Zaterdag op de training moet blijken of Luckassen zondag inzetbaar is.

PSV kan zondag in De Koel zijn vijfde duel op rij winnen. Niet alleen VVV, maar ook het Venlose kunstgras vormt mogelijk een obstakel voor de Eindhovenaren. "Ik kan er niet over oordelen, maar ik hoop dat de omstandigheden meevallen", zegt Cocu daarover. "Als het niet zo is, moet je je daaraan aanpassen. Het wordt misschien een belangrijke factor."

Hirving Lozano

'Scherpte belangrijk aspect'

Cocu eist zondag scherpte van zijn spelers tegen het vermoedelijk verdedigend ingestelde VVV. "Dat wordt denk ik een belangrijk aspect. Vandaag hadden we na de interlandperiode de groep voor het eerst weer helemaal bij elkaar, en daar ging het er in ieder geval scherp aan toe."

De aftrap van de competitiewedstrijd tussen VVV-Venlo en PSV is zondagmiddag om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl