Acht jaar cel voor oud-presentator Frank Masmeijer

Aangepast
Frank Masmeijer ANP

De voormalige televisiepresentator Frank Masmeijer is in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Hij is schuldig bevonden aan de smokkel van cocaïne. Masmeijer moet ook een boete van 8000 euro betalen.

De zaak draaide om de smokkel van 467 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen, in 2014. De drugs waren verborgen tussen een partij bananen. Bij het ophalen ervan, samen met een neef, liep hij tegen de lamp.

De 56-jarige Masmeijer bekende dat hij betrokken was bij de zaak, maar wist naar eigen zeggen niet dat het om zo'n grote partij drugs ging. Volgens zijn advocaat belandde de oud-presentator in de drugswereld toen hij na het faillissement van zijn horecazaak met schulden kwam te zitten.

Frank Masmeijer presenteerde in de jaren 80 en 90 diverse spel- en showprogramma's op de Nederlandse televisie. Zo was hij voor de NCRV het gezicht van onder meer de Holidayshow en Dinges. Ook presenteerde hij in 1996 Aanvulluh!! op Sport 7, de sportzender van John de Mol die een kort leven was beschoren.

Na zijn tv-carrière vertrok Masmeijer naar België. Daar zette hij verschillende horecazaken op.

Aanhouding

Masmeijer, die eerder tien maanden in voorarrest zat, was vandaag niet bij de uitspraak aanwezig. Justitie in Antwerpen heeft nu zijn onmiddellijke aanhouding geëist.

Tegen de oud-presentator van programma's als de Holidayshow en Dinges was zeven jaar cel geëist. In totaal staan in de zaak 26 verdachten terecht.

STER Reclame