Titelverdediger Cubs alsnog langs Nationals

Aangepast
Addison Russell sloeg vier punten binnen voor de Cubs EPA

Chicago Cubs ligt nog altijd op koers om de vorig jaar veroverde titel in de MLB te prolongeren, maar daar zijn inmiddels wel al heel wat zweetdruppels voor nodig geweest.

In de play-offs van de National League werd vannacht in een beslissend vijfde duel Washington Nationals met 9-8 verslagen. De honkballers uit Chicago, die een dag eerder in eigen huis nog met 5-0 geklopt werden, mogen nu in een best-of-7-strijd met Los Angeles Dodgers gaan uitmaken wie doorstoomt naar de World Series.

De Cubs keken in Washington al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar wisten met twee runs in de derde inning en vier in de vijfde de rollen om te draaien. Halverwege de zevende slagbeurt stond een 9-6 voorsprong voor de gasten op het scorebord.

Dubbelspel

De Nationals wensten zich uiteraard niet zonder slag of stoot gewonnen te geven, maar verder dan een punt in de zevende en achtste inning kwam de thuisploeg niet, al lagen er met name in de achtste inning kansen op meer. Met twee man op de honken en nog niemand uit kregen de Nationals echter een dubbelspel om de oren.

Na vierenhalf uur honkbal besliste Cubs-pitcher Wade Davis de strijd in de negende inning door Bryce Harper met drie slag weg te sturen. Het was inmiddels na middernacht in Washington, waar Addison Russell met vier binnengeslagen punten de grote man was aan Cubs-zijde.