De prijzen van het Televizier-Ring Gala 2017

Televisieprogramma Zondag met Lubach van de VPRO heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring 2017 gewonnen.

"Wat ontzettend terecht", grapt Lubach in zijn ontvangstspeech. En verwijzend naar zijn team: "Deze mensen hier zijn het hart en ziel van het programma."

In Zondag met Lubach neemt presentator Arjen Lubach op satirische wijze het nieuws van afgelopen week door. De stijl van het programma heeft veel weg van de Amerikaanse show Last week Tonight with John Oliver. Het item waarin Nederland werd voorgesteld aan Donald Trump (America first, The Netherlands second?) ging de hele wereld over.

Andere genomineerden voor de Gouden Televisier-Ring waren Expeditie Robinson (RTL 5) en Beste Zangers (AVROTROS). Expeditie Robinson was in 2015 ook al heel dicht bij de prijs, maar toen ging SynDROOM? van Johnny de Mol er met de prijs vandoor.

Jinek

Eerder op de avond won Eva Jinek de Zilveren Televizier-Ster voor beste vrouwelijke presentator. Sinds 2013 presenteert ze haar talkshow Jinek. Dit seizoen trok het programma veel kijkers.

Eva Jinek wint Televizier-ster voor beste presentatrice

"Dit is voor alle mensen die naar mij hebben gekeken en de mensen die de moeite hebben genomen om op mij te stemmen", zei ze bij het in ontvangst nemen van de prijs. Ze bedankte ook haar collega's en familie.

Bij de mannen ging de prijs naar Wilfred Genee. De presentator van Voetbal Inside op RTL 7 bedankte zijn vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp. En ook de directie van RTL, waarmee de makers van het programma onlangs een conflict hadden. "Ik krijg hem als presentator maar het voelt als een prijs voor VI."

Zilveren Televizier-Ster beste presentator voor Wilfred Genee

Angela Schijf kreeg de Ster voor beste actrice uit handen van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. De Zilveren Sterren voor acteurs worden voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Schijf de prijs ook.

Jeroen van Koningsbrugge sleepte de Ster voor beste acteur in de wacht. "Hier had ik serieus niet op gerekend. Ik ben er heel erg trots op", reageert hij. Van Koningsbrugge krijgt de prijs voor zijn acteerwerk in Smeris en Riphagen.

Regisseur Martin Koolhoven reikte de Televizier Aanstormend Talent Award uit aan Marieke Elsinga, die te zien was te zien in RTL Late Night en Expeditie Robinson en nu werkt voor RTL Boulevard.

Gouden Stuiver

Na drie keer genomineerd te zijn, ging de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma donderdag naar Brugklas van AVROTROS.

De realityserie over brugklassers verloor in 2015 van Freeks Wilde Wereld en in 2016 van Pauls Puber Kookshow.

STER reclame