Shell sluit hoofdkantoor onderzoek en opleiding in Rijswijk

Aangepast
Rijnboutt

Shell sluit zijn wereldwijde hoofdkantoor voor technologie en onderzoek in Rijswijk. Het bedrijf zegt dat de sluiting geen banen kost. De ruim 2000 werknemers verhuizen naar de Shell-kantoren in Den Haag en Amsterdam.

Shell maakte eerder dit jaar bekend dat er op de locaties in Rijswijk en Amsterdam honderden banen gaan verdwijnen. Volgens Shell heeft de sluiting van de locatie in Rijswijk niets te maken met dat banenverlies.

"We hebben naar onze locaties gekeken en besloten om in de Randstad van vier naar drie locaties terug te gaan", aldus een woordvoerder van Shell. "Het hoofdkantoor van Shell wordt gerestaureerd en onze locatie in Amsterdam wordt uitgebreid. Dus we hebben daar straks genoeg ruimte. Dat werkt efficiƫnter."

Bouwwerkzaamheden

Vanaf de tweede helft volgend jaar wordt het personeel in enkele jaren overgeplaatst naar Den Haag en Amsterdam. Wanneer Rijswijk precies dichtgaat, hangt af van de bouwwerkzaamheden op de twee andere locaties. Het kan vanaf 2018 nog drie tot vijf jaar duren voordat Shell Rijswijk helemaal heeft verlaten.

De locatie in Rijswijk werd in 1962 geopend. Het groeide uit tot een centraal opleidings- en onderzoekscentrum voor Shell. Jaarlijks komen zo'n 10.000 Shell-werknemers vanuit de hele wereld naar Rijswijk voor bijscholing over de opsporing, productie en verwerking van olie en gas.

STER Reclame