Wenger sluit komst van Overmars naar Arsenal voorlopig uit

Aangepast
Arsène Wenger EPA

Het gerucht gaat al langer en deze week steekt het weer de kop op. Marc Overmars die Ajax verruilt voor Arsenal, om daar technisch directeur te worden. Maar volgens manager Arsène Wenger is de komst van Overmars naar Londen op dit moment niet aan de orde.

"Marc Overmars is op dit moment directeur spelersbeleid van Ajax", zo zei Wenger op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Watford. "We hebben nog altijd contact met elkaar, maar op dit moment keert hij niet terug."

Arsenal heeft geen technisch directeur. Het aan- en verkoopbeleid en aanverwante taken zijn nu de verantwoordelijkheid van Wenger. De Londenaren zoeken iemand die dit van de Fransman kan overnemen.

Overmars bij zijn presentatie als speler van Arsenal ANP

Voorzitter technisch hart

Overmars heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2020. Vorige week maakte de Amsterdamse club bekend dat Overmars de nieuwe voorzitter is van het technisch hart. Hij neemt het stokje over van Edwin van der Sar, die wel aanblijft als algemeen directeur.

Overmars, 44 inmiddels, speelde drie seizoenen voor Arsenal. In zijn eerste jaar, in seizoen 1997-1998, pakte hij met 'The Gunners' de dubbel. Ook toen al was Wenger de manager.

STER Reclame