Oude stoelen Amsterdam Arena in de verkoop

ANP

De oude stoelen uit de Amsterdam Arena krijgen een nieuw leven. De afgelopen maanden zijn zo'n 53.000 stoeltjes in het stadion vervangen door rode en witte exemplaren. De oude stoelen zijn nu te koop. De opbrengst gaat naar de Ajax Foundation, dat projecten voor kansarme jongeren in Amsterdam ondersteunt.

Volgens de organisatie waren de stoelen in de Arena aan vervanging toe. Met de vervangende rode en witte stoelen gaat een langgekoesterde wens van Ajax-supporters in vervulling. Uit een peiling onder supporters van Ajax bleek dat er veel interesse was in de oude stoelen.

Er zijn drie modellen te koop: een losse rugleuning en een zitting die de kopers zelf tot een stoel kunnen maken, een stoel met een stalen onderstel en een variant met een houten frame. De goedkoopste optie is 7,75 euro. De andere twee stoelen kosten tussen de 50 en 65 euro.

Schenking

De stoeltjes die nu worden verkocht, stonden ruim 21 jaar in het stadion. 7000 van de 53.000 stoeltjes zijn al geschonken aan clubs in Nederland, Curaçao en Suriname.

Andere stoeltjes worden gebruikt voor een 3D-print-project van studenten van de Hogeschool van Amsterdam. De overige stoelen worden gerecycled.

STER Reclame