ANP

De politie heeft een persconferentie aangekondigd in verband met ontwikkelingen in het onderzoek naar de vermiste Anne Faber. De persbijeenkomst wordt om 18.00 uur gehouden in Zeewolde en is te volgen via NPO 1 en NOS.nl.

De politie heeft heel de dag gezocht naar het lichaam van Faber in een natuurgebied bij Zeewolde. Eerder vandaag maakte de politie bekend in een specifiek deel van het gebied te zoeken, omdat er aanwijzingen waren dat de Utrechtse daar zou liggen.

Zoektocht Anne Faber lijkt in laatste fase

Gisteren werd ook al in een natuurgebied bij Zeewolde gezocht naar de 25-jarige Faber. De politie zegt dat op basis van onderzoeksinformatie gisteravond laat een ander gebied in Zeewolde in beeld is gekomen dan waar eerder werd gezocht.

Om wat voor informatie het gaat, bijvoorbeeld een eventuele bekentenis van verdachte Michael P. of een tip van een wandelaar, wil de politie niet zeggen.

Anne Faber wordt sinds 29 september vermist. De vrouw was een stuk gaan fietsen toen ze verdween. Vlak daarvoor had ze nog een selfie naar haar vriend gestuurd. De telefoon van de vrouw maakte voor het laatst contact met een zendmast in de buurt van Soest.

In eerste instantie werd bij Huis ter Heide gezocht, daarna bij een instelling in Den Dolder.

Anne Faber verdween bijna twee weken geleden Politie

In die instelling zat zedendelinquent Michael P., die maandag werd opgepakt. Hij zat op een forensisch psychiatrische afdeling. Hij kon zonder begeleiding naar buiten en wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Faber.

P. is afkomstig uit Zeewolde en zou de omgeving heel goed kennen. Hij is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten. Volgens de rechtbank zijn er genoeg aanwijzingen om hem vast te houden.

STER reclame