NOS VoetbalAangepast

Regenboogband als steun in de rug voor LHBT's

Alle aanvoerders van de voetbalploegen in de eredivisie, eerste divisie en vrouwen-eredivisie en alle clubs in de hockeyhoofdklassen zullen komend weekeinde een regenboogband dragen.

Met dat initiatief wordt steun betuigd aan LHBT's (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). De regenboogvlag geldt van oudsher als een symbool van de homobeweging.

Speciale aanvoerdersband in voetbal en hockey

De actie van de aanvoerders is een initiatief van de CSR (Centrale Spelersraad) en de John Blankenstein Foundation. CSR-voorzitter Danny Hesp: "Op die manier willen wij iedereen die worstelt met zijn identiteit steunen."

"Ook willen we diversiteit in de sport bespreekbaar maken. Iedereen moet met plezier kunnen sporten. Wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Duidelijk signaal

"Een goed initiatief", vindt ook hockey-international Mink van der Weerden, de aanvoerder van Oranje-Rood. "Er wordt vaak met trots gesproken over tolerantie in Nederland, maar volgens mij is er nog genoeg winst te boeken." Als we daar op deze manier ook maar een klein beetje aan kunnen bijdragen, zou dat mooi zijn. Hopelijk geven we hiermee een duidelijk signaal af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl