Yankee Gregorius slaat Indians uit play-offs

Aangepast
Yankee Didi Gregorius haalt uit in de wedstrijd tegen Cleveland Indians AFP

De honkballers van New York Yankees hebben verrassend de finale bereikt van de American League. De honkballers uit de Big Apple wonnen in Cleveland de vijfde wedstrijd tegen de Indians (5-2) en beslisten daarmee na een 2-0 achterstand de best-of-5-serie alsnog in hun voordeel: 3-2.

Didi Gregorius was de grote man in Cleveland. De 27-jarige Oranje-international was zowel in de eerste als in de derde inning goed voor een homerun en die leverden de Yankees een 3-0 voorsprong op.

Cleveland, dat in de reguliere competitie met 22 zeges op rij een American League-record vestigde, kwam in de vijfde slagbeurt terug tot 3-2. In de slotinning stelden de Yankees hun zege veilig: een honkslag van Brett Gardner was, mede door een veldfout, goed voor twee runs.

Achterdeur

Cleveland stond vorig jaar nog in de World Series. Ook daarin werd een riant ogende voorsprong verspeeld: in de best-of-7-finale ging Chicago Cubs na een 3-1 achterstand toch nog met de titel aan de haal.

De Yankees hadden zich via een 'achterdeur' voor de play-offs geplaatst en ook toen was er een hoofdrol weggelegd voor Gregorius. Dankzij een homerun van de geboren Amsterdammer kwamen de New Yorkers in het wildcardduel met Minnesota Twins van 0-3 op 3-3 om uiteindelijk met 8-4 te winnen.

Luis Severino met de champagne Getty

In de finale van de American League moet New York Yankees het opnemen tegen Houston Astros. De winnaar van die best-of-7-serie komt terecht in de World Series.

Of Chicago Cubs ook weer zo ver zal komen, is nog even afwachten. De titelverdediger miste in de National League zijn eerste kans op het bereiken van de finale. Washington Nationals won in Chicago afgetekend met 5-0 en dwong daarmee een vijfde duel af.

STER Reclame