Het lichaam van de neergeschoten man is afgedekt met een laken Track 88

Bij een actie van de politie in Roosteren, in Limburg, heeft een politieagent een verdachte doodgeschoten. Hij was een verdachte in een onderzoek van de Amsterdamse politie.

Volgens de regionale nieuwssite 1Limburg waren twee mannen in een Audi rond 15.00 uur in Echt op de vlucht voor de politie. Ze werden gevolgd door twee politieauto's.

Dode bij politieactie in Roosteren

De mannen zouden een rood stoplicht hebben genegeerd en tegen het verkeer in zijn gereden. Vermoedelijk kwam het in Roosteren tot een schietpartij.

Op beelden op de site van 1Limburg is een Audi te zien, die tegen een geparkeerde auto tot stilstand lijkt te zijn gekomen. De auto aan de chauffeurskant staat open en de achterruit is zo goed als verdwenen.

Maarheze

Het parket in Amsterdam zei tegen persbureau ANP dat de actie verband houdt met een onderzoek rond iemand die met liquidaties in verband wordt gebracht.

Voor het onderzoek is de politie vandaag ook actief geweest in Maarheze, in het oosten van Brabant. In verband daarmee verstuurde de politie een Burgernetbericht.

Daarin stond dat er gezocht werd naar twee of drie Noord-Afrikaanse mannen. De politie zegt dat meerdere maar nog niet alle verdachten zijn aangehouden.

De Audi kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand ANP

In Roosteren zijn straten afgezet. Het lichaam van de doodgeschoten verdachte ligt op een grasveld naast een fietspad. Het is met een laken afgedekt.

De andere man zou zijn aangehouden.

STER reclame