NOS NieuwsAangepast

Weer grote betogingen in Jemen

In Jemen is het voor de achtse achtereenvolgende dag onrustig geweest. Bij botsingen tussen anti-regeringsbetogers en ordediensten en aanhangers van president Saleh zijn zeker vijf doden gevallen. Er zijn ongeveer vijftig gewonden gevallen. De rellen vonden plaats in de steden Taiz, Aden en de hoofdstad Sanaa.

De betogers eisten het vertrek van president Saleh, die al ruim dertig jaar aan de macht is in het land. Saleh heeft al beloofd dat het zijn laatste termijn is, maar dat is voor de demonstranten niet genoeg. Bij de universiteit van Sanaa riepen duizenden betogers 'Ali, jij bent de volgende na Mubarak'. Ze hielden borden op met teksten als 'Vertrek, vertrek omwille van onze toekomst'.

De menigte in Sanaa heeft geprobeerd om het presidentiële paleis te bereiken, maar dat lukte niet. De betogers werden opgewacht door een grote menigte aanhangers van Saleh die steun kregen van de ordetroepen.

Vrijdaggebed

De betogers kregen vandaag steun uit geestelijke hoek. Verschillende imams riepen de regering tijdens het vrijheidsgebed op om geen geweld te gebruiken tegen de betogers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl