Station Uitgeest Wikimedia Commons

De Sprinter tussen Amsterdam en Uitgeest is dit jaar al 535 keer omgedraaid voordat Uitgeest bereikt werd. Dat blijkt uit cijfers van reizigersorganisatie Rover, die wil dat de NS in actie komt.

Als de sprinter naar Uitgeest zes minuten of meer vertraging heeft, stopt de trein in Wormerveer. Door om te keren loopt de NS de vertraging in, maar in Uitgeest wachten passagiers dan vergeefs op de trein.

Erg snel opgeheven

De trein tussen Amsterdam en Uitgeest rijdt vier keer per uur. Volgens Rover wordt de Sprinter soms ook bij kleine vertragingen opgeheven. In ongeveer een kwart van de gevallen was de vertraging minder dan zes minuten, en in een enkel geval niet meer dan 42 seconden, schrijft NH op basis van de analyse van Rover.

Een woordvoerder van de NS zegt dat de keus om in Wormerveer al te stoppen veel vertraging op andere delen van het spoor in de kop van Noord-Holland voorkomt. "Maar we onderzoeken nu de oorzaak van de vertragingen. Daarna gaan we kijken of we kunnen schuiven in de dienstregeling om de situatie te verbeteren. Daarover gaan we in overleg met Rover."

Rover wil dat er een reservetrein in Uitgeest komt, waarmee uitval en vertraging kan worden opgevangen.

STER reclame