Politie zoekt in Zeewolde naar Anne Faber

De zoekactie in Zeewolde naar de vermiste Anne Faber is opgeschort. Er is niets gevonden. De mobiele eenheid bewaakt vannacht het zoekgebied bij een golfresort.

Nieuwe onderzoeksinformatie bracht de politie naar een gebied bij de Flediteweg, in de buurt van golfresort Zeewolde, de voormalige woonplaats van de enige verdachte in de zaak: de veroordeelde zedendelinquent Michael P.

De politie doorzocht het gebied rond het golfterrein met onder meer speurhonden, een boot en helikopters.

Spakenburg

Het nieuwe zoekgebied ligt op zo'n 40 kilometer van Huis ter Heide, waar kort na de vermissing van Faber op 29 september haar fiets en jas werden gevonden.

De Telegraaf meldde eerder dat P. de beschikking had over een auto. Diverse getuigen zouden hem op de dag van de verdwijning in Spakenburg hebben zien rijden in de auto van zijn moeder. De politie wil niet zeggen of die auto in beslag is genomen voor sporenonderzoek.

Op de dag dat Faber verdween, was de moeder van Michael P. jarig. Mogelijk kreeg hij daarom op die dag verlof.

Hier zie je wat we weten over de vermissing:

Wat weten we over de vermissing van Anne Faber

Het onderzoek op het terrein van de kliniek in Den Dolder waar P. woont, heeft volgens de politie tot dusver geen sporen opgeleverd die leiden naar Anne Faber.

De 27-jarige P. zit sinds maandag vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of P. langer vast blijft zitten.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de gangen van de verdachte van de afgelopen periode worden nagegaan. Ook worden getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en tips onderzocht.

Groenonderhoud

P. werd in de kliniek in Den Dolder voorbereid op terugkeer in de maatschappij. De Gooi- en Eemlander schrijft dat hij in de kliniek werkte op de afdeling groenonderhoud.

Een gepensioneerde terreinbeheerder en zijn dochter zeiden tegen de krant dat P. de hele dag buiten met zijn karretje reed. "Hij kende elke centimeter in het gebied."

De Telegraaf sprak met de man die samen met P. in 2010 verantwoordelijk was voor een aantal straatroven. Volgens de man, die 4,5 jaar vastzat voor de straatroven, heeft P. een drugsprobleem.

Anne Faber verdween op 29 september 's avonds tijdens een fietstocht ten noordoosten van haar woonplaats Utrecht.

STER reclame