NOS NieuwsAangepast

Messi schiet Argentinië met hattrick naar WK

Messi viert feest in de kleedkamer

Aan de hand van sterspeler Lionel Messi heeft Argentinië zich alsnog geplaatst voor het WK. De Argentijnen wonnen in de laatste kwalificatiewedstrijd met 1-3 van Ecuador. Messi was de grote man met drie doelpunten.

De slotdag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus liep slecht af voor Chili. De kampioen van Zuid-Amerika kon na een 3-0 nederlaag in Brazilië een streep door het WK zetten.

Uruguay en Colombia stelden hun WK-deelname wel veilig, terwijl de Peru vijfde werd en in de play-offs tegen Nieuw-Zeeland gaat spelen om een WK-ticket.

Sterspeler Lionel Messi viert zijn derde van de avond

Messi, Messi, Messi

Argentinië stond voor de wedstrijd zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule en dreigde het WK te missen. De Argentijnen begonnen het duel in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito ook nog eens uitermate slecht: al na 40 seconden stond Ecuador op voorsprong door een doelpunt van spits Roberto Ordóñez.

De ploeg van coach Jorge Sampaoli herstelde zich al in de eerste helft van die dramatische start. In de twaalfde minuut schoot Messi Argentinië naast Ecuador. Nog eens acht minuten later maakte de dribbelaar zijn tweede van de avond in het Atahualpa-stadion, dat op bijna drie kilometer hoogte ligt.

De 30-jarige aanvoerder bewees zijn status als absolute sterspeler vervolgens opnieuw door na een uur spelen ook zijn derde doelpunt van de avond te maken. Met links schoot hij de bal op prachtige wijze langs keeper Máximo Banguera van Ecuador.

Door de overwinning klom Argentinië naar de derde plek in de groep. Uruguay verzekerde zich van de tweede plaats achter Brazilië, dat zich in maart als eerste land had geplaatst voor het WK.

Lionel Messi probeert Jefferson Intriago van Ecuador te passeren

Uruguay won met 4-2 van Bolivia door doelpunten van Martin Cáceres, Edinson Cavani en Luis Suárez (twee).

Colombia (met PSV'er Santiago Arias in de ploeg) verzekerde zich van de vierde plaats in de groep en rechtstreekse kwalificatie met een 1-1 gelijkspel tegen Peru.

Feyenoorder Renato Tapia eindigde met Peru als vijfde en gaat in de play-offs met Nieuw-Zeeland strijden om een ticket voor het WK.

Chili greep overal naast. De kampioen van Zuid-Amerika stond voor de laatste speelronde op de derde plaats, maar verloor in São Paulo met 3-0 van Brazilië en duikelde daardoor - op basis van doelsaldo - naar plek zes.