Frankrijk grijpt WK-ticket na krappe zege op Wit-Rusland

WK kwalificatie: Frankrijk-Wit-Rusland

Frankrijk heeft zich als winnaar van poule A rechtstreeks geplaatst voor het WK in Rusland. In Saint-Denis versloeg de ploeg van bondscoach Didier Deschamps Wit-Rusland met 2-1.

Na een soepel verlopen aanval zette Antoine Griezmann de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Olivier Giroud maakte er daarna al snel 2-0 van. Vlak voor rust sloeg Wit-Rusland verrassend terug via Anton Saroka, die knap raak schoot uit een lage voorzet.

Zesde WK

In de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardig. De Fransen namen geen risico meer, speelden de wedstrijd rustig uit en mogen zich zodoende opmaken voor de zevende WK-deelname op rij.

Luxemburg speelde het afsluitende duel thuis met 1-1 gelijk tegen Bulgarije, en staan daarmee de laatste plaats in de poule af aan Wit-Rusland.

De Luxemburgers, die zaterdag nog een pak slaag (8-0) kregen van Zweden, kwamen al na drie minuten op voorsprong via Olivier Thill. In de tweede helft deed Ivailo Chochev wat terug namens de Bulgaren.