Lisa Bloemendaal
NOS NieuwsAangepast

Zeker zeven scholen ontruimd na bommelding

In zeker zes plaatsen in Nederland zijn vanmiddag scholen ontruimd omdat er een bommelding was binnengekomen. Het bleek in alle gevallen om vals alarm te gaan. De meldingen kwamen aan het begin van de middag binnen bij scholen in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Leeuwarden en Haren. In Leeuwarden ging het om twee scholen.

De landelijke politie twitterde dat alles bij elkaar bij elf scholen een valse melding is binnengekomen.

In Utrecht werd de Hogeschool voor de Kunsten aan het Janskerkhof korte tijd ontruimd, net als het gebouw ernaast van de Universiteit Utrecht.

Ook vier internationale scholen kregen de mededeling dat er een bom lag. Dat waren een school in Den Haag, aan de Oirschotsedijk in Eindhoven, aan de Discusworp in Maastricht en een school in Haren.

Gecoördineerde actie

Nadat overal de leerlingen, docenten en ander personeel naar buiten waren gestuurd, werden de schoolgebouwen doorzocht. Nergens is iets verdachts gevonden.

In sommige gevallen was de politie niet nodig om te evacueren, omdat de scholen zelf daartoe al opdracht hadden gegeven.

Het Landelijk Parket van het OM onderzoekt de meldingen en gaat na of er één grappenmaker aan het werk is geweest of dat het een gecoördineerde actie was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl