NOS NieuwsAangepast

Bewoners Den Dolder: zeg ons als criminelen naar buiten mogen

Bewoners van Den Dolder willen beter op de hoogte worden gehouden over veroordeelde criminelen die tijdelijk de Aventurijn-kliniek mogen verlaten.

Dat zegt Rob Zee van Belangenvereniging Den Dolder. "Dan kunnen we mensen in ieder geval alert maken, zeggen dat ze een beetje opletten en het melden als ze mensen zien die niet sporen."

De 27-jarige verdachte die gisteren werd aangehouden in de zaak-Anne Faber, wordt behandeld op de afdeling forensische psychiatrie van Aventurijn, onderdeel van de instelling Altrecht.

"Als je ze loslaat, begeleid ze dan een beetje"

De bewoners van het dorp in de gemeente Zeist zijn wel wat gewend, vertelt Zee. "Regelmatig gebeurt er iets. Meestal niets ernstigs, iemand loopt weg en wordt snel weer gepakt. Maar dit soort moeilijke mensen is andere koek." Daarmee doelt hij op mensen die zich van de rechter moeten laten behandelen als onderdeel van hun straf.

Overleg

"Ik zou willen dat dit soort gasten binnen bleven. Maar als je ze dan loslaat, begeleid ze dan een beetje. Dit is niemand uit te leggen. We willen vaker overleg met Altrecht over wat hier gaande is en wat voor een mensen hier zitten."

Altrecht wil niet inhoudelijk reageren op de wens van de bewoners. Wel laat een woordvoerder weten de gebeurtenis verschrikkelijk te vinden, voor familie, vrienden en bekenden van Faber en voor de omwonenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl