Dick Advocaat en Arjen Robben op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Advocaat gaat niet anders spelen, Robben zwijgt over afscheid

Bondscoach Dick Advocaat is niet van plan iets te veranderen aan zijn speelwijze in het WK-kwalificatieduel met Zweden. "Bas Dost en Vincent Janssen samen in de spits? Nee, dat gaan we niet doen..."

Meteen na afloop van de wedstrijd tegen Wit-Rusland (3-1 winst) van zaterdag hield Advocaat nog hoop op het WK, terwijl aanvoerder Arjen Robben besefte dat het niet genoeg was. "We gebruikten wat andere woorden, maar de strekking was hetzelfde", aldus Robben.

Robben: niet gepast om over afscheid te praten

De 33-jarige aanvoerder van Oranje wilde nog niet spreken over een mogelijk afscheid. "Op dit moment is het niet gepast om daar uitspraken over te doen. Het gaat niet om mij, het gaat om de ploeg en om een mooi resultaat morgen."

Nederland heeft een overwinning met zeven doelpunten verschil op Zweden nodig om tweede te worden in groep A en daarmee een plaats in de play-offs veilig te stellen.

Advocaat: 7-0 zal moeilijk worden

Dat moet dus gebeuren zonder in ieder geval Dost én Janssen gezamenlijk in de spits. Afgaand op de laatste training van Oranje zouden er morgen in de basis vier andere spelers staan dan zaterdag in het duel met Wit-Rusland, namelijk Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Davy Klaassen en Bas Dost.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind, Davy Klaassen, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Arjen Robben, Bas Dost en Ryan Babel.

'Dost waarschijnlijk in de basis tegen Zweden'

De wijzigingen ten spijt, lijkt een 7-0 zege echter verre van haalbaar tegen de Scandinaviërs. "Dat wordt moeilijk", beaamt ook Advocaat. "Maar het is een voetbalwedstrijd, dus alles is mogelijk. Ik hoop op een mooi duel en het blijft nog steeds een plaatsingswedstrijd. We moeten het goed afsluiten."

"Als je met de intentie het veld opstapt dat het toch geen zin meer heeft, kan je beter niet aan een wedstrijd beginnen", vervolgde de bondscoach. "We moeten in ieder geval strijden voor een goed resultaat. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar ook aan het publiek. Dan zien we na de wedstrijd wel of het genoeg is geweest."

Robben: "7-0, dat is nogal wat. Ik denk dat het belangrijkste is dat wij ons goed presenteren en een goede uitslag neerzetten. We moeten winnen en dat zal ons doel zijn morgen. Als je in Oranje speelt, speel je met zo veel eer in je donder; dat moet morgen niet veel anders zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl