Nederlandse man omgekomen bij vliegtuigcrash in Mallorca

time icon Aangepast
Emergències 112 Illes Balears
@112IllesBalears
Grup rescat muntanya @BombersdeMca actuant lloc accident avioneta zona Puig Massanella-Font d'Es Prat #Escorca #Mallorca
2 jaar geleden

Een Nederlander is gisteren bij een crash in Mallorca om het leven gekomen. De 48-jarige man stortte met een ultralightvliegtuig neer in het Tramuntana-gebergte. Spaanse media vermoeden dat de man, die in Barcelona woonde, tegen een berg is gebotst.

De weersomstandigheden waren prima op het moment van opstijgen in de buurt van Puig de Massanella. Toen de man eenmaal in de lucht was, werd het zicht belemmerd door wolken.

Reddingsmedewerkers vlogen met een helikopter naar de plek waar de man was neergestort. Daar troffen ze zijn levenloze lichaam in de cockpit aan.

Bosbrand

Volgens de Spaanse krant Diario de Mallorca was het slachtoffer op slag dood. De krant publiceerde foto's van het neergestorte vliegtuigje.

Op een bericht op Twitter van de plaatselijke hulpdienst is te zien dat het vliegtuig in brand stond. Dat veroorzaakte een bosbrand in de omgeving van het berggebied.

IBANAT
@ibanat_IB
#IFSaComaFreda controlat 12:30 nivell 0 Afectades 0,89 ha de càrritx Mitjans @CMAAPIB actuant #Escorca #Mallorca @112IllesBalears
2 jaar geleden

STER Reclame