Giel Beelen bij Radio Veronica
NOS NieuwsAangepast

Promo-stunt: Giel Beelen 'hackt' liedje op 3FM

Radio-dj Giel Beelen heeft het begin van zijn nieuwe ochtendshow aangegrepen voor een opvallende promotiestunt. Hij 'hackte' een plaat die werd gedraaid bij zijn oude werkgever 3FM om reclame te maken voor zijn nieuwe programma.

De actie was tijdens het ochtendprogramma van Sander Hoogendoorn, dat op dezelfde tijd wordt uitgezonden als Beelens nieuwe show op Radio Veronica. "Hee, hallo, Giel hier", hoorde de luisteraar tijdens In your arms van Chef'Special.

"Misschien ken je me, ik heb hier heel lang op de radio gezeten maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica. En dat wilde ik je effe laten weten", was Beelen te horen tijdens de plaat. "Ik heb geen idee hoelang ik zendtijd hier krijg maar Kensington staat vandaag op de speelplaats. Morgen Di-rect, Racoon komt, Miss Montreal, gewoon veel live-muziek. Ja, ik zou zeggen: luister allemaal tussen zes en negen naar Radio Veronica."

Vervolgens werd het geluid weggedraaid door een hoorbaar stomverbaasde Hoogendoorn. "Dit zit gewoon in die plaat verwerkt", stamelde hij. "Ik denk dat we effe van iemand het wachtwoord moeten wijzigen."

Toen de plaat was afgelopen, las Hoogendoorn enkele reacties van luisteraars voor die volgens hem waren binnengekomen, zoals "goed dat hij weg is" en "opzouten Giel". Wel gaf hij toe dat over de stunt "goed was nagedacht" en zei hij dat Beelen "op 1-0" staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl