Duitsland wint ruim en breekt record

WK-kwalificatie: Duitsland-Azerbeidzjan

Duitsland heeft de WK-kwalificatiereeks zonder puntenverlies afgesloten. De wereldkampioen boekte in groep C tegen Azerbeidzjan zijn tiende opeenvolgende overwinning: 5-1.

De Duitsers, waar Ajacied Amin Younes twintig minuten voor tijd Thomas Müller verving, traden in Kaiserslautern aan met een veredeld B-elftal. Voor de uitkomst maakte dat niet uit, al ging het voor de rust tamelijk stroef.

Leon Goretzka opende wel de score met een prachtige hakbal, maar nog voor rust kreeg Ramil Sjejdajev zeeën van tijd om de 1-1 te maken.

In de tweede helft walsten de Duitsers over hun opponent heen en dat leverde een record op. Met 43 goals is Duitsland het meest trefzekere Europese land ooit in een kwalificatiereeks.

Spanje (42 doelpunten in aanloop naar het EK van 2000) raakte het record kwijt.

WK-kwalificatie: Noorwegen-Noord-Ierland

Noorwegen langs Noord-Ierland, Tsjechië haalt uit

Noord-Ierland was al zeker van een plek bij de beste nummers twee die zich plaatsen voor de play-offs. De 1-0 nederlaag bij Noorwegen deerde de Noord-Ieren niet. De Noord-Ier Chris Brunt zorgde met een eigen doelpunt voor de enige treffer van de avond.

Tsjechië sloot de WK-kwalificatiereeks af met een klinkende 5-0 zege op San Marino. Michal Krmencik (twee keer) en Jan Kopic zorgden ervoor dat het bij rust al 3-0 stond. Filip Novák en Václav Kadlec waren in de tweede helft ook nog trefzeker.

WK-kwalificatie: Tsjechië-San Marino