De vrouwen liepen in een lange lint over de droge vlakten van Israël en de Westelijke Jordaanoever
NOS NieuwsAangepast

Duizenden Israëlische en Palestijnse vrouwen wandelen voor vrede

Meer dan 5000 Israëlische en Palestijnse vrouwen zijn door de woestijn van Israël naar de Jordaanoever gelopen. Met de wandeling willen ze hun politieke leiders duidelijk maken dat ze vrede moeten sluiten.

"Onder ons zijn vrouwen van rechtse partijen, linkse partijen, Joden en Arabieren, vrouwen uit steden en van het platteland. Samen hebben we besloten dat we de volgende oorlog willen voorkomen", zegt initiatiefnemer Marilyn Smadja van Women Wage Peace.

'We moeten alles doen om de volgende oorlog te voorkomen'

De actiegroep werd opgericht na de laatste Israëlisch-Palestijnse oorlog in 2014. Naast hun roep om vrede, willen de demonstranten ook dat er meer vrouwen worden betrokken bij de besprekingen daarover.

De actievoerders begonnen eind september met de actie 'Reis voor Vrede'. Ze organiseerden de afgelopen weken verschillende bijeenkomsten en optochten in heel Israël.

In het wit

Als afsluiting van de actie liepen ze vandaag in het wit gekleed door woestijngebieden en over dorre heuvels. Ze vormden een lange lint en eindigden hun tocht bij een tent aan de oevers van de Jordaan.

Na de vredesbijeenkomst op de Jordaanoever vervolgden de vrouwen hun tocht richting Jeruzalem. In de Israëlische hoofdstad demonstreerden in totaal zo'n 30.000 mensen voor vrede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl