Geen WK voor Schotland, Slowakije in wachtkamer

WK-kwalificatie: Slovenië-Schotland

Het WK in Rusland zal volgende zomer gespeeld worden zonder Schotland. De Schotten waren bij een zege in en tegen Slovenië tweede geworden in groep F, maar in Ljubljana werd het 2-2.

Slowakije profiteerde optimaal van de Schotse uitglijder en legde beslag op de tweede plek door met 3-0 van Malta te winnen. De Slowaken moeten nog wel even afwachten of ze zich scharen bij de beste nummers twee en zich zo plaatsen voor de play-offs.

Adam Nemec was in Bratislava de grote man bij Slowakije. De oud-Willem II'er scoorde voor rust met een schot in de verre hoek en na rust strafte hij balverlies koelbloedig af. Ondrej Duda maakte nog de 3-0.

WK-kwalificatie: Slowakije-Malta

Schotten gelijk

Schotland kwam via Leigh Griffiths op 0-1, maar zag invaller Roman Bezjak twee keer scoren. De Schotten zochten daarna volop de aanval, wat resulteerde in de gelijkmaker van Robert Snodgrass. Verder kwamen de Schotten echter niet.

Engeland was in deze groep al zeker van de poulewinst, en daarmee het WK. Engeland rondde de kwalificatiecampagne af met een 1-0 zege (strafschop Harry Kane) in Vilnius op Litouwen.

WK-kwalificatie: Litouwen-Engeland