Joost Luiten
NOS Sport

Luiten wil putter 'het liefst in de prullenbak gooien'

Joost Luiten is bij het Dunhill Links Championship op de slotdag naar de 36ste plaats gezakt. Met een ronde van -3, zijn enige bogeyvrije ronde van de week, kwam hij uit op in totaal negen slagen onder par.

"Ik raak vandaag alle achttien greens en ben met mijn approaches nauwelijks buiten vijf meter van de vlag geweest. Toch maak ik slechts drie birdies. Dat is gewoon heel slecht", schrijft Luiten op zijn website.

"De putter deed het niet. Zelfs een paar putts van anderhalve meter voor birdie gingen er niet in. De langere birdieputts vielen ook niet, dus ik was flink geïrriteerd tijdens de ronde. Op dit moment gooi ik de putter het liefst in de prullenbak en probeer ik iets nieuws."

Tyrrell Hatton prolongeerde zijn titel op St. Andrews Old Course. De Engelsman zag zijn leidende positie op de slotdag niet meer in gevaar komen.

Hij begon met vijf slagen voorsprong op zijn eerste belager en hield voor de derde dag op rij bogeys van zijn kaart. Hatton ging rond in -6 en met zijn score van -24 bleef hij zijn landgenoot Ross Fisher, die met een baanrecord 61 (-11) wel de show stal, drie slagen voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl