Tim Lips in actie op zaterdag tijdens de Military Boekelo
NOS SportAangepast

Lips grijpt bij Military Boekelo net naast de eindzege

Het is Tim Lips net niet gelukt de 47ste Military van Boekelo te winnen. De eventingruiter had als eerste Nederlander in de historie het vierdaagse evenement op zijn naam kunnen brengen, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met het zilver.

Lips bleef foutloos in het afsluitende springparcours, maar omdat zijn naaste concurrent, de Nieuw-Zeelander Tim Price, dat ook deed, was de eindzege voor hem. De derde plaats ging naar de Fransman Alexis Goury.

Nationale titel wel voor Lips

Schrale troost voor Lips was dat de Nederlandse titel, die traditioneel is verbonden aan de Military van Boekelo, wel voor hem was. Daarin had hij nadrukkelijk concurrentie van Alice Naber-Lozeman.

De amazone, rijdend op Peter Parker, stond na de dressuur en de crosscountry op de vierde plaats in het algemeen klassement en tweede in de strijd om het Nederlands kampioenschap, op slechts 0,6 strafpunten van Lips. Tijdens het afsluitende springen gooide Naber-Lozeman er één balk af waardoor ze in het klassement naar de zesde plaats zakte.

De 32-jarige Lips, rijdend op Bayro, bleef foutloos en pakte zo (na 2007 en 2010) voor de derde keer in z'n carrière de Nederlandse titel. De landenwedstrijd in Boekelo, de Nations Cup, werd gewonnen door Nieuw-Zeeland. Het Nederlandse team eindigde als vijfde.

Goudjacht Lips eindigt in Boekelo met zilver

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl