Nederlanders getroffen door staking Franse luchtverkeersleiding

Aangepast
De luchtverkeerstoren op Schiphol ANP

Nederlandse toeristen zijn de dupe geworden van een aankomende staking van Franse luchtverkeersleiders. Die leggen komende dinsdag het werk neer.

Transavia heeft acht vluchten geannuleerd. Het gaat met name om directe vluchten van en naar Nice en Parijs, zegt een woordvoerder.

Vanochtend zijn alle passagiers geïnformeerd. Om hoeveel mensen het gaat, kan Transavia niet precies zeggen. De getroffen reizigers kunnen gratis omboeken.

NOS

Veel vertragingen verwacht

Transavia verwacht dat er andere vluchten naar en vanuit Frankrijk, maar ook vluchten die over Frankrijk heen gaan, veel vertraging zullen oplopen. Passagiers wordt geadviseerd om naar het vliegveld te komen en daar de instructies op te volgen.

KLM geeft aan voorlopig nog geen vluchten te hebben moeten afzeggen. Wel geeft een woordvoerder aan dat de situatie snel kan veranderen.

Franse vakbonden hebben in totaal 5,4 miljoen mensen in verschillende bedrijfstakken opgeroepen om dinsdag het werk neer te leggen. De bonden protesteren tegen de aangekondigde arbeidswet van de Franse president Emmanuel Macron. Die kon de afgelopen weken ook al op veel weerstand rekenen van vakbonden.