Maria Paseka
NOS SportAangepast

WK-goud Paseka op sprong, 42-jarige Oezbeekse wordt vijfde

Maria Paseka heeft bij de WK turnen in Montreal met succes de wereldtitel op het onderdeel sprong verdedigd. De 22-jarige Russin verwees met 14,850 punten Jade Carey naar het zilver.

Paseka, die in Rio de Janeiro olympisch zilver won, kreeg voor haar eerste sprong (Cheng Fei) 14,700 punten en voor haar tweede sprong (Amanar) 15,000 punten.

Blikvanger in de finale was echter de liefst 42-jarige Oksana Tsjoesovitina, die vijfde werd. De Oezbeekse veroverde 26 jaar geleden bij de WK in Indianapolis al zilver op sprong en goud op vloer en werd een jaar later met het GOS olympisch kampioene. De overige zeven finalistes in Montreal waren toen nog niet geboren.

Chinese Yilin turnt naar goud op brug

Ook op het onderdeel brug werd de wereldtitel geprolongeerd. Fan Yilin ging net als in 2015 met het goud aan de haal. Twee jaar geleden moest de Chinese de titel echter delen met maar liefst drie andere turnsters, die allen een score van 15,366 lieten noteren.

Ditmaal kwam Fan met 15,166 iets lager uit, maar het was wel genoeg om in haar eentje het goud in de wacht te slepen.

Jelena Jeremina, vrijdag al goed voor brons op de meerkamp, werd op slechts 0,066 van Fan tweede. Het brons ging naar Europees kampioene Nina Derwael, die zo de eerste Belgische turnster met een WK-medaille werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl