NOS NieuwsAangepast

Gewonden bij incident museum Londen, politie gaat niet uit van terrorisme

Bij een incident bij het Natural History Museum in Londen zijn elf mensen gewond geraakt. Een auto reed de stoep voor het museum op en schepte een aantal voetgangers. De politie zegt dat het om een verkeersongeluk gaat en dat er geen sprake is van terrorisme.

Politie en hulpdiensten schaalden meteen na de eerste melding groot op, vanwege eerdere aanslagen in de stad met voertuigen.

Negen van de elf gewonden zijn met een ambulance afgevoerd. De meeste slachtoffers hebben verwondingen aan hun hoofd en benen. Volgens de politie is niemand zwaargewond geraakt. Premier May en burgemeester Khan van Londen hebben de slachtoffers sterkte gewenst bij hun herstel.

Aanhouding

Een man is ter plaatse aangehouden, hoogstwaarschijnlijk de bestuurder. Hij zit nog vast. De autoriteiten hebben niet bekendgemaakt wie hij is en of hij ergens van wordt verdacht.

Na de aanrijding waren de gewapende politie en honden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van explosieven ter plaatse.

Sinds de laatste aanslag in de Britse hoofdstad, waarbij een zelfgemaakt explosief in een metro gedeeltelijk tot ontploffing kwam, is de terreurdreiging verhoogd naar het op een na hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl