Luc Holtz
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Luxemburg: natuurlijk willen we stunten tegen Zweden

Zelden zal een voetbalwedstrijd van Luxemburg op zoveel belangstelling vanuit Nederland hebben kunnen rekenen als vanavond. Vanaf 18.00 uur zal menig Oranjefan via de televisie of smartphone met ongewoon grote interesse het verloop van het duel met Zweden volgen.

Het belang van die wedstrijd is namelijk enorm voor het Nederlands elftal in de strijd om plaatsing voor het WK. Zelf speelt Oranje pas om 20.45 uur in Borisov, maar de uitkomst van het duel enkele uren eerder in Solna is in grote mate bepalend voor de opdracht van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland.

Nederland moet winnen, dat staat vast. Maar in welke mate Nederland moet winnen, dat is afhankelijk van het resultaat bij Zweden-Luxemburg.

Bondscoach Luxemburg: alles is mogelijk

Een of twee doelpunten of zelfs een gelijkspel van de Luxemburgers in Solna, een voorstad van Stockholm, zou voor Oranje daarom van grote waarde kunnen zijn. En waarom zou het niet kunnen?

Luxemburg stuntte vorige maand nog met een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk in Parijs. "Natuurlijk zullen we dat weer proberen, maar Zweden heeft een sterke ploeg met heel andere kwaliteiten dan Frankrijk", reageert bondscoach Luc Holtz van de Luxemburgers. "We moeten ons daarop instellen en dan zien we wel wat er gebeurt."

Als jullie winnen, dan komt het toch goed?

Bondscoach Luxemburg over de kansen van Oranje tegen Zweden

Holtz denkt overigens aan een positieve afloop van Oranje in de kwalificatiecampagne. Het wordt alleen niet duidelijk of de Luxemburgse bondscoach dit uit sympathie zegt of dat hij zijn rekenwerk in groep A niet op orde heeft.

"Jullie spelen dinsdag tegen Zweden. Als jullie winnen, dan komt het toch goed?"

'Geen voor- of nadeel dat Zweden eerder speelt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl