Een uitgelaten Rodrigo viert zijn treffer tegen Albanië

Spanje pakt WK-ticket na puntenverlies Italië

Spanje heeft zich in groep G verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in 2018. De formatie van bondscoach Julen Lopetegui boekte een overtuigende 3-0 zege op Albanië.

Rodrigo, Isco en Thiago waren in Allicante voor rust in een tijdsbestek van tien minuten trefzeker, waarmee de wedstrijd meteen was gespeeld.

Gerard Piqué werd na zestig minuten gewisseld voor Nacho en verliet onder gefluit van een deel van het publiek het veld. Dit vanwege Piqué's uitspraken naar aanleiding van de politieke crisis tussen Catalonië en Spanje.

Spanje, de wereldkampioen van 2010, was officieel nog niet zeker van kwalificatie, maar omdat Italië in Turijn de winst op Macedonië in het slotkwartier verspeelde (1-1), kon het Spaanse feest alsnog gevierd worden.

Giorgio Chiellini zorgde met een intikker voor rust voor de 1-0. Dejan Trajkovski profiteerde in de 77ste minuut van de slapende Italiaanse defensie en schoot diagonaal de gelijkmaker binnen.

Leonardo Bonucci baalt van het gelijkspel tegen Macedonië

Italië eindigt door het gelijkspel als tweede in de groep en speelt in november een play-off om alsnog kwalificatie af te dwingen.

Zege Israël

Israël won door een doelpunt van Eitan Tibi de uitwedstrijd in Liechtenstein met 1-0, een duel dat alleen voor de statistieken van belang was.