Lionel Messi en zijn ploeggenoten balen van het gelijke spel tegen Peru

Argentinië nog altijd niet zeker van WK

De kans is nog altijd aanwezig dat Argentinië het WK in Rusland gaat missen. De verliezend finalist van het vorige WK in Brazilië kwam in de thuiswedstrijd tegen Peru, waar Feyenoorder Renato Tapia in de basis stond, niet verder dan 0-0.

Door het gelijke spel zakten de Argentijnen een plaatsje in de rangschikking en staan ze nu zesde. Een plek bij de eerste vier levert rechtstreekse plaatsing voor het WK op en de vijfde plek geeft recht op play-off-wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland.

De Argentijnen kregen, tegen een zeer verdedigend ingesteld Peru, vooral voor rust voldoende kansen om te scoren, maar met name aanvoerder Lionel Messi had het vizier niet op scherp staan.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Argentinië steeds minder mogelijkheden. In de blessuretijd wist oud-AZ-keeper Sergio Romero zelfs nog een drama te voorkomen door ternauwernood een vrije trap van Peru uit zijn doel te houden.

Argentinië gaat voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij het al uitgeschakelde Ecuador. Omdat Peru en Colombia elkaar treffen in hun laatste wedstrijd, is Argentinië bij winst zeker van een plek bij de eerste vijf.

Stand van zaken

Ook Uruguay mag nog geen tickets naar Rusland boeken. Een teleurstellende 0-0 bij laagvlieger Venezuela was daarvoor niet voldoende. Copa America-winnaar Chili deed goede zaken door een 2-1 zege op Ecuador en Paraguay mag ook nog hopen na een bizarre 2-1 overwinning in en tegen Colombia.

De Colombianen leken lang op weg naar een 1-0 zege na een doelpunt van Falcao. Paraguay stak hier echter een stokje voor door in de 89ste minuut (Oscar Cardozo) en in blessuretijd (Antonio Sanabria) te scoren.

De elftalfoto van Brazilië, met daarop een bijzondere gast, de Boliviaanse spits Marcel Moreno

Verstekeling bij Brazilië

Brazilië is het enige Zuid-Amerikaanse land dat zich tot nu toe wist te plaatsen voor het WK. De Brazilianen speelden met 0-0 gelijk bij Bolivia, maar het opvallendste moment diende zich aan voor de wedstrijd.

De Boliviaanse spits Marcel Moreno, die een Braziliaanse vader heeft en in het verleden jeugdinterlands speelde voor Brazilië, stond opeens samen met de Brazilianen op de elftalfoto.