NOS VoetbalAangepast

Riedewald en Fosu-Mensah verrast door snelle ontslag De Boer

Beiden kwamen op voorspraak van Frank de Boer naar Crystal Palace. Voor Jaïro Riedewald en Timothy Fosu-Mensah het echter in de gaten hadden, was de trainer al weer weg.

Riedewald en Fosu-Mensah verrast door ontslag De Boer

De Boer moest door de slechte resultaten al na een dienstverband van 77 dagen vertrekken. "Dit verwacht je niet, zo vroeg in het seizoen", kijkt Riedewald terug op de gebeurtenissen aan het begin van het seizoen bij de club uit de Premier League.

Riedewald debuteerde onder De Boer in 2013 in het eerste van Ajax. Hij was afgelopen zomer een van de aankopen van de Nederlandse trainer. Die haalde ook Fosu-Mensah over een seizoen bij Crystal Palace te komen spelen, als huurling van Manchester United.

Hoort bij voetbal

De twee spelers maken deel uit van de selectie van Jong Oranje, dat de komende dagen twee duels speelt in de EK-kwalificatie. "Het is jammer"', zegt Fosu-Mensah. "Hij is de trainer die mij gehaald heeft. Het is heel vroeg, maar wat kun je doen? Dit hoort gewoon bij voetbal."

Voor Riedewald was het snelle afscheid van De Boer toch een klap. Maar: "Je moet meteen weer door." Fosu-Mensah denkt er ook zo over. "Als speler moet je snel doorschakelen. Er is een nieuwe manager en ik probeer me onder elke manager te ontwikkelen."

Intussen is het met Crystal Palace onder de nieuwe trainer Roy Hodgson niet veel beter gegaan. De ploeg heeft in de Premier League nog steeds geen punt gepakt en nog geen doelpunt gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl