Schulting blijkt hardleers en gaat opnieuw in de fout

Aangepast
Suzanne Schulting gaat ook in Dordrecht weer in de fout ANP

Hoewel ze voor het seizoen nog beterschap had beloofd, is shorttrackster Suzanne Schulting toch ook bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht weer tegen een penalty aangelopen. Dat overkwam haar een week geleden in Boedapest ook al, vier keer zelfs.

Tijdens dat eerste WB-weekeinde in Hongarije kreeg de Friezin, die in korte tijd een reputatie als onbesuisde rijdster heeft opgebouwd, zowel op de drie individuele afstanden als in de relay een straf aan haar broek. In Dordrecht werd ze uit de wedstrijd gehaald nadat ze in haar voorronde op de 500 meter een valse start had gemaakt. Dat was haar vorige week ook al overkomen.

Otter: stop sloeg door bij Schulting

Shorttrack-bondscoach Jeroen Otter reageert op de valse start van Suzanne Schulting bij de wereldbekerwedstrijd in Dordrecht.

Wel succes op 1.500 meter

Op de 1.500 meter deed de 20-jarige Schulting het eerder op de dag wel naar behoren. Ze plaatste zich op die afstand met een zege voor de halve finales. Ook Jorien ter Mors kwam door de series, voor Yara van Kerkhof viel het doek.

Van Kerkhof haalde wel de kwartfinales op de 500 meter, het nummer waarop Schulting dus de mist inging en Lara van Ruijven in haar voorrondeheat niet verder kwam dan de laatste plaats.

STER Reclame