Omar Al Soma heeft Syrië naast Australië geschoten

Syrië mag na late gelijkmaker nog dromen van WK

Syrië is nog altijd serieus in de race voor een ticket voor het WK voetbal van volgend jaar. De eerste wedstrijd in de play-off tegen Australië eindigde in 1-1.

De return is dinsdag in Sydney. De winnaar van de tweekamp speelt tegen de nummer vier uit de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiegroep om een plaats op het eindtoernooi in Rusland.

Syrië en Australië in balans in play-off-duel

Robbie Kruse bracht Australië kort voor rust op voorsprong in het Hang Jebat Stadium in Maleisië, waarnaar Syrië was uitgeweken voor het 'thuisduel'. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het door oorlog verscheurde land namelijk verboden de thuiswedstrijden in eigen huis te af te werken.

In het tweede bedrijf trof voormalig Roda JC-speler Tomi Juric de paal en in de rebound nogmaals. Desalniettemin leken de gasten met een zege huiswaarts te kunnen keren. Totdat Syrië in de 85ste minuut een strafschop kreeg van scheidsrechter Alireza Faghani. De buitenkans was welbesteed aan Omar Al Soma, die eerder in het duel al een kopbal tegen de paal had zien komen.