Donald en Melania Trump ontmoeten slachtoffers van de Las Vegas-schietpartij AFP

In de nasleep van de bloedigste schietpartij in de recente Amerikaanse geschiedenis heeft president Trump slachtoffers in Las Vegas bezocht. Samen met zijn vrouw Melania sprak hij met gewonden en artsen in het universiteitsziekenhuis. Ook bezocht hij het politiebureau.

Tegen de slachtoffers zei de Amerikaanse president dat het "fantastische mensen" zijn. Hij roemde de inzet van de dokters en politiemacht. Hij wees erop dat sommige agenten tijdens de aanslag in de vuurlinie gingen staan om bezoekers van het countryfestival op de Strip in veiligheid te brengen. Er vielen 59 doden en 527 gewonden.

Rouw

"Woorden schieten tekort om de moed te omschrijven waarvan de wereld zondagavond getuige was", zei Trump. "Amerikanen trotseerden haat met liefde en moed."

Tegen de nabestaanden zei hij: "Families zijn gaan slapen in een lege wereld. Mensen die zij diep liefhebben, zijn voorgoed van hen weggerukt. De rouw voelt eindeloos. Jullie zijn niet alleen, we zullen jullie altijd bijstaan."

Motief

Over het motief van dader Stephen Paddock is nog niets bekend. Zijn vriendin, Marilou Danley (62), is vandaag verhoord door de FBI in aanwezigheid van een advocaat. Ze zat in de Filipijnen toen haar vriend de aanslag in Las Vegas pleegde en is gisteren teruggekomen voor het verhoor. Danley is van Filipijnse afkomst. Naar verluidt had Paddock haar tickets betaald.

STER reclame