Fans van Spartak Moskou steken vuurwerk af tijdens een duel in de Russische competitie
NOS VoetbalAangepast

Fans Spartak Moskou hoofdpijndossier voor UEFA

Het dossier van Spartak Moskou bij de disciplinaire commissie van de UEFA groeit met de week. De Europese voetbalbond heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van racistische misdragingen van fans bij een Europese jeugdwedstrijd van de Russische club.

Supporters van Spartak maakten op 26 september tijdens een duel met Liverpool in de Youth League, de jeugdvariant van de Champions League, apengeluiden in de richting van Bobby Adekanye. De 18-jarige Nederlander speelt sinds 2015 voor de Engelse club na eerdere avonturen in de jeugd van Ajax, PSV en FC Barcelona.

Liverpool, met Steven Gerrard als coach van het jeugdteam, maakte bij de UEFA melding van het incident. De voetbalbond doet op donderdag 19 oktober uitspraak in de zaak.

Bobby Adekanye (witte shirt) in actie tijdens de jeugdwedstrijd tussen Spartak Moskou en Liverpool

Het is dit seizoen de derde keer dat supporters van Spartak Moskou, de club van de Nederlandse international Quincy Promes, in Europees verband in opspraak raken.

Bij het eerste incident staken fans van de Russische landskampioen vuurwerk af in het Champions League-duel met Maribor. Een vuurpijl ging maar rakelings langs de scheidsrechter.

De UEFA nam daarna maatregelen door geen fans toe te staan bij de eerstvolgende uitwedstrijd van Spartak in het miljoenenbal.

De supporters uitten daarop hun ongenoegen door een spandoek met de tekst 'UEFA Mafia' te tonen tijdens de thuiswedstrijd tegen Liverpool en rookbommen af te steken. Ook naar dit incident doet de UEFA nog onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl