De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente
NOS VoetbalAangepast

FC Twente lijdt klein verlies en reserveert miljoenen voor belastingclaim

FC Twente heeft het boekjaar 2016/2017 afgesloten met een klein nettoverlies van 145.000 euro.

De club, die aan het einde van vorig seizoen nog zijn licentie voor de eredivisie dreigde kwijt te raken en een faillissement boven het hoofd hing, had voor dit seizoen juist een brutowinst van 1,4 miljoen euro voorspeld.

Dat die niet is gehaald, komt volgens Twente door een reservering van 5,9 miljoen euro voor een belastingclaim. De club houdt er rekening mee dat het nog een aanzienlijke aanslag krijgt. De fiscus is nog bezig met een grootschalig onderzoek naar het overtreden van de belastingregels bij transfers tussen 2011 en 2015.

Ook de verkoop van Hakim Ziyech aan Ajax, die de club ongeveer 8 miljoen euro in het laatje bracht, is meegerekend in de jaarcijfers.

'Langzaam uit het dal'

Ondanks de rode cijfers is financieel directeur Erik Velderman positief over de toekomst. "Het boekjaar stond in het teken van noodzakelijke stappen richting financiële gezondmaking. Het was een zwaar jaar voor Twente, maar de club klimt langzaam uit het diepe dal."

Erik Velderman trad eind vorig jaar aan als financieel directeur

Velderman benadrukt dat de financiële garantstelling die de club in februari van de gemeente Enschede heeft gekregen van groot belang is geweest. "We hebben steeds beter zicht op de financiële uitdagingen. Door 'opschoningen' zien we een veel stabieler cijferbeeld. Dat geeft vertrouwen."

"We hebben bijvoorbeeld een flinke som geld betaald voor de afkoop van een aantal spelerscontracten. Dat past ook binnen een verdere normalisering van de salarishuishouding binnen de spelersgroep", aldus Velderman op de website van FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl