De vrouwen van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Toch nog Champions League in Amsterdam

Toch nog Champions League-voetbal in Amsterdam dit seizoen. Veel mensen zal het vreemd in de oren klinken, maar het is echt zo. De vrouwen van Ajax debuteren namelijk vanavond in het toernooi, tegen Brescia.

"Het is de eerste keer Champions League voor de vrouwen in Amsterdam, dus dat is wel historisch", zegt trainer Benno Nihom bij Langs de Lijn en Omstreken. Volgens de trainer staat er ondanks de primeur druk op de wedstrijd.

"Ook al is het onze eerste keer in de Champions League, van Ajax worden prestaties verwacht. Het aanzien van Ajax is nog altijd heel groot. Alle tegenstanders willen van Ajax winnen, dat merk je op alle niveau's en bij alle teams", aldus Nihom.

Nihom heeft zich behoorlijk verdiept in de Italiaanse tegenstander. "Ik heb veel wedstrijden van ze gezien. Ze zijn de afgelopen vijf jaar vier keer kampioen geworden in Italië. Maar het Brescia van nu is wel anders dan het team van vorig jaar. Juventus is ook met een vrouwenteam begonnen en veel speelsters zijn overgestapt. Maar Brescia is nog steeds een hele goede ploeg."

Ajax-trainer Benno Nihom gaat met de vrouwen de Champions League in

'Nog veel werk verrichten'

Het zal dan ook een lastige opgave worden voor Ajax, denkt Nihom. "Er is nog veel werk voor ons te verrichten voordat we ons kunnen meten met de topteams. Veel hangt af van de loting. Tegen Brescia is het, denk ik, fifty-fifty. En als je doorgaat en je loot weer gunstig, kun je zomaar in de kwartfinales terechtkomen. Maar als je Barcelona loot, weet je dat het lastig wordt."

Eerst dus maar eens de dubbele confrontatie met de Italiaanse ploeg overleven. Nihom: "We willen laten zien dat we er klaar voor zijn. Als je realistisch bent, zou een 1-0 overwinning in de heenwedstrijd de beste uitgangspositie zijn. We zullen zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl