NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten begonnen aan project 'baanwielrennen'

Nog geen twee weken na haar wereldtitel tijdrijden op de weg, klom Annemiek van Vleuten afgelopen weekend op een crossfiets in Gieten. En dinsdag verscheen ze plotseling op een baanfiets in de wielerhal in Apeldoorn. Wat is Van Vleuten allemaal van plan?

"De veldrit? Dat had niets met ambities te maken. Dit is serieus." De 34-jarige renster doelt op testen die ze dinsdag deed op de wielerbaan in Apeldoorn. "Ik hoop vandaag uit te zoeken of ik iets te zoeken heb op het WK straks."

Wereldkampioene Van Vleuten vindt nieuwe uitdaging op de baan

De wereldkampioenschappen op de baan zijn in februari in dezelfde hal in Apeldoorn. Dan hoopt Van Vleuten in actie te komen op de individuele achtervolging.

"Mijn ploeg heeft me aangemoedigd hiervoor te gaan. Het project zit al een tijdje in mijn hoofd. Maar ik ga er alleen voor als ik ook echt voor de wereldtitel kan gaan."

Tot die tijd is het vooral een kwestie van leren. "In eerste instantie ga ik naar het EK half oktober. Daarna hebben we ook nog een wereldbeker in Polen en dan gaan we evalueren. Ik heb eigenlijk nog nooit achtervolging gereden. Het is echt iets specifieks."

Aanleg heeft ze er wel voor. "Het is drie kilometer totaal, dus het lijkt een beetje op een proloog en ik kan een goede proloog rijden. Het komt aan op details; houding op de baan bijvoorbeeld."

Één minpuntje: het is geen olympische afstand. "Dat is zonde. Maar ergens heb ik ook nog de hoop dat we voor Tokio een ploegachtervolging op de been krijgen", besloot Van Vleuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl