Bart Deurloo tijdens de meerkampfinale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
NOS SportAangepast

Bescheiden Deurloo gaat voor 'nette oefening' in Montreal

Sporters die op een WK uitkomen, gaan doorgaans voor goud of voor het podium. Maar turner Bart Deurloo stelt zich op de WK turnen in Montreal een stuk bescheidener op. "Mijn doel is vooral om een heel nette oefening te turnen."

Deurloo komt in Canada uit op de onderdelen vloer, voltige en rek. "Natuurlijk wil je wel de finale halen en misschien zelfs een medaille, maar mijn doel is om mijn oefening echt perfect te maken. Dit is het begin van een nieuwe cyclus. Je moet dan beginnen bij het begin en niet kijken naar wat er mogelijk zou kunnen zijn."

De 26-jarige Rotterdammer heeft in het verleden zijn ambities weleens te hoog gesteld, waarop een teleurstelling volgde. Dat heeft hij nu niet meer: "Je kunt er ook op een andere manier komen dan door altijd maar gelijk de beste te willen zijn. Dat kan ook later komen."

Bescheiden Deurloo gaat voor 'nette oefening'

Geen meerkamp

Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kwam Deurloo, als eerste Nederlander in de geschiedenis, uit in de meerkampfinale. Maar in Montreal laat hij de meerkamp schieten. Na overleg met zijn coach richt hij zich voorlopig specifiek op een aantal toestellen.

"Maar volgend jaar ga ik zeker weer allround doen", belooft Deurloo. "En dan zul je zien dat mijn meerkamp waarschijnlijk ook is verbeterd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl