Mounir El Hamdaoui
NOS VoetbalAangepast

El Hamdaoui duikt weer op bij AZ

Mounir El Hamdaoui is terug op het trainingsveld van AZ. De inmiddels 33-jarige aanvaller zit zonder club en traint mee met Jong AZ om zijn conditie op peil te houden.

De laatste club van El Hamdaoui was het Saudische Al-Taawon. Daar stond hij de eerste helft van vorig seizoen onder contract.

El Hamdaoui was een van de steunpilaren van AZ dat in 2009 landskampioen werd, de Marokkaan werd dat jaar topscorer van de eredivisie met 23 goals.

Mei 2009: El Hamdaoui in het kampioensjaar

In het najaar van 2015 dook El Hamdaoui ook al op bij AZ. Dat leverde hem toen een contract op tot het einde van het seizoen. El Hamdaoui kreeg al snel een basisplaats van trainer John van den Brom, maar lang bleef hij niet. Eind januari kocht Umm-Salal SC uit Qatar het contract van de spits af.

AZ-directeur Max Huiberts reageerde destijds teleurgesteld op het vertrek van El Hamdaoui. "Het verbaasde ons. We hadden de afspraak dat hij in de winterstop mocht vertrekken als zich een club zou melden."

Mislukt bij Ajax

Na zijn eerste periode bij Alkmaar ging hij naar Ajax, waar hij aanvankelijk veel speelde onder Martin Jol. Toen Frank de Boer trainer werd, belandde El Hamdaoui steeds vaker op de bank. De Boer kreeg het regelmatig aan de stok met de spits, die werd teruggezet naar het tweede elftal. Uiteindelijk vertrok hij naar Fiorentina en speelde hij ook nog bij Málaga.

Voor zijn eerste periode bij AZ speelde El Hamdaoui bij Excelsior, Tottenham Hotspur, Derby County en Willem II.

Januari 2016: El Hamdaoui naast van den Brom op trainingskamp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl