ANP

Theo Weterings (58) is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Tilburg. De VVD'er moet de opvolger worden van Peter Noordanus, die vorige week na zeven jaar afscheid nam van de stad.

Weterings is geboren en opgegroeid in Tilburg en was in de jaren tachtig lid van de Tilburgse gemeenteraad. Op dit moment is hij burgemeester in Haarlemmermeer. Voordat Weterings in Tilburg aan de slag kan, moet hij nog officieel worden benoemd door de commissaris van de Koning.

Geheimhouding

De Tilburgse gemeenteraad koos Weterings uit 28 sollicitanten. Om te voorkomen dat de naam eerder zou uitlekken, waren er voorzorgsmaatregelen genomen, meldt Omroep Brabant. Zo was de raadszaal hermetisch afgesloten en stonden bij nooduitgangen beveiligers.

Voorganger Peter Noordanus was sinds 2010 burgemeester. Hij maakte in mei bekend te zullen stoppen. "Het burgemeestersambt is topsport en vergt 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaarheid. Daarbij weet ik te weinig tijd te maken voor mijn familie en zie ik mijn kleinkinderen op afstand opgroeien", zei hij bij de bekendmaking van zijn afscheid.

STER reclame